streda 24. júna 2015

Keď sa bojíme zmeny

Ahojte,

v poslednej dobe sa čím ďalej tým viac presviedčam o tom, že život je zmena. Raz za čas na nás príde obdobie, kedy tú zmenu skutočne potrebujeme. Vtedy sa samy seba pýtame, či je to naozaj nevyhnutné, a či tým neurobíme chybu. Pochybujeme, väčšinou sa dostávame do slepej uličky...

Čo teda robiť?

Určite by sme sa nemali zľaknúť nových vecí. Niekedy sú najlepšie práve tie spontánne rozhodnutia.
Samozrejme, veľké zmeny si treba naozaj dobre premyslieť. Nerobiť nič z nudy, ani z trucu, už vôbec nie v afekte. Ďalší krok je už samotná zmena (napr. iné pracovné miesto, v ktorom sa lepšie uplatníte, alebo zmena životného štýlu...). Potom už len makať a makať :).

Počas života si každý z nás prejde hneď niekoľkými veľkými zmenami. Niektoré nás posunú ďalej, a niektoré možno späť. Podľa mňa by sme ale nemali zabíjať čas ľutovaním toho, pre čo sme sa v minulosti rozhodli, alebo urobili. Vtedy sme to tak proste cítili a chceli. Možno sa nám niektoré zmeny nepodaria podľa predstavy, ale určite nám do prinesie niečo nové. Opačný prípad je, keď nazbierame odvahu urobiť závažný krok a časom uvidíme, že sme urobili dobre a možno budeme aj ľutovať, že sme tak nevykonali skorej. Preto sa nebojte robiť zmeny, pretože nikdy neviete, čo vám to prinesie.

Follow me on Instagram:

Lufinka


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára